Idag har jag bakat Silviakaka. Det går relativt snabbt att göra och är ljuvligt gott! Detta recept räcker till en stor långpanna, ca 30x40cm.
Kaka
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 dl vatten
Glasyr
150g smör
2dl strösocker
2 äggulor
4tsk vaniljsocker
Kokos till garnering
Gör kakan såhär:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torrvarorna med varandra och tillsätt tillsammans med vattnet. Grädda i långpanna i 175 grader i 20-25 minuter eller tills kakan fått fin färg.
Glasyren:
Låt smör, socker och ägg sjuda upp. Sjud i ett par minuter tills glasyren tjocknat lite. Ta av från plattan. Tillsätt vaniljsockret. Se till att röra ordentligt så att vaniljsockret blandas och smälter. Bred glasyren över den varma kakan. Strö kokos över.
Låt glasyren och kakan svalna och skär sedan kakan i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar